Tervetuloa Honkola-Naarajärven osakaskuntaan

PÄIVITÄMME SIVUSTOLLE NAARAKOSKEN KALASTUSTA KOSKEVIA ASIOITA, KUTEN SÄÄNNÖISTÄ JA RAUHOITUKSISTA. AJANKOHTAISTA-OSIOSTA LÖYDÄT TUOREIMMAT TIEDOITTEET!

Ajankohtaista

Äänekosken – ja Honkola – Naarajärven osakaskunta ovat päättäneet Naarakoskessa ja Kissakoskessa kalastuslupien yhtenäistämisestä siten, että yhdellä luvalla voidaan kalastaa koko koskialueella. Kalastuskausi on 1.1. – 31.8. sekä rauhoitusajan jälkeen 1.12 – 31.12. seuraavien kalastusohjeiden määräämällä tavalla:

1. Kalastusalueelle myydään kausilupia ja vuorokausilupia ( 24 t / 12 t / 6 t ). Kausilupia myydään myös ulkopaikkakuntalaisille.

2. Lupa oikeuttaa kalastamaan Naarakosken koko alueella. Lupa-alue on merkitty maastoon opastein. Naarakosken Hietaman puoleisella alueella on kesämökin ranta-alue, jota pyritään välttämään. Kiellettyalue merkattu maastoon opastauluin.

3. Kausiluvan hinta on 200 e / kausi.

4. Kalastuslupahinnat:   vrk / 28 €, 12 t / 24 €  ja  6 t / 20 €.  Vuorokausilupia myydään yhteensä 16 kpl / vrk max.

5. Alle 12-vuotiaat lapset saavat kalastaa aikuisen luvalla aikuisen kiintiöön. Aikuisen on oltava samanaikaisesti lapsen kanssa kalassa.

6. Kalastuksen valvontaa suorittavat Äänekosken – ja Honkolan – Naarajärven osakaskuntien nimeämät kalastuksenvalvojat.

7. Lupa oikeuttaa 1 arvokalaan 6 tunnin luvalla ja muilla 2 arvokalaan. (12 t / vrk / kausiluvat.)
Kalakannan tulevaisuuden kannalta osakaskunnat ovat rauhoittaneet kaikki taimenmuodot sekä harjuksen.
Taimenet ja harjukset on vapautettava välittömästi. Kirjolohella ei ole alamittaa. Arvokalalla tarkoitetaan; Kirjolohta. Koskien alasuvannoista saa pyydystää ruokakalaksi max. 2 mitallista kuhaa luvalla / vuorokaudessa.

8. Kausi- ja vuorokausilupia myydään Niskanen Oy:ssä (urheilu Niskanen, puh. 020-7189802) Äänekoskella. Sekä E-passi että Smartum-kulttuurisaldo käy maksuvälineeksi. Luvat voi myös ostaa verkosta www.ostaluvat.fi


9. Kalastus on sallittu vain perho- ja viehe kalastuksella.
Kalastus on alueella kielletty (verkot, katiskat, mato-onget ja ym). Kalastus sallittu vain väkäsettömällä koukulla.

10. Kahluu kielletään 1.12 – 31.5 väliseksi ajaksi, ettei vahingoitettaisi poikastuotantoa koskessa.


11. Alueella autojen pysäköinti on sallittu merkityllä alueella. Kalastajat huolehtivat koskialueen siisteydestä ja vievät roskat mennessään. Alueelle rakennettu tulipaikalla varustettu laavu.

12. Palauta saalisilmoitus https://app.surveymethods.com/EndUser.aspx?BA9EF2EDBBF1ECECBA tai palautuslaatikkoon laavulle. Saalisilmoituksen palauttaneiden kesken arvomme kauden päätteeksi 3 kpl vuorokausilupia seuraavalle kaudelle.

Honkola-Naarajärven osakaskunta

© Saarijärven reitin kalatalousalue 2024 | Sivuston toteutus: DevNet.fi