Kalatalousalueella on kaksi yhteislupa-aluetta, Saarijärven yhteislupa ja Pääjärven yhteislupa.

Vuoden 2024 lupia voi ostaa Ostaluvat.fi palvelusta. Saarijärven viehekalastusalueen luvat tulevat myyntiin myös Akun Radioon Saarijärvellä ja Pääjärven viehekalastusalueen luvat tulevat myyntiin Rautanet Karstulaan.

Linkki Pääjärven lupiin

Pääjärven viehekalastusalueen lupakartta ja lupaehdot.

Linkki Saarijärven lupiin

Saarijärven viehekalastusalueen lupakartta ja lupaehdot.

Saarijärven reitin kalastusrajoitukset:

Saarijärven reitin kalatalousalueella on ELY-keskuksen päätöksellä voimassa seuraavat kalastuslaista poikkeavat alamitat:
Kuha 45 cm
Taimen 60 cm (järvialueilla)

Saarijärven reitin kalatalousalueella on myös ajallisia verkkokalastusrajoituksia. Voimassa olevat rajoitukset voit tarkistaa kalastusrajoitus.fi-palvelusta.

KALASTONHOITOMAKSU
Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18 – 69 -vuotias (Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää 65 vuotta 31.12.2023 mennessä.) ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, jos vain onkii, pilkkii tai on alle 18-vuotias tai jo täyttänyt 69 vuotta. Kalastonhoitomaksun saa kuitenkin maksaa tällöinkin sijoituksena kalavesiin!

https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

KALASTUSOIKEUS
Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa sekä valtion yleisellä vesialueella meressä. Usealla vavalla kalastaminen ja pyydyskalastus vaatii kalastonhoitomaksun lisäksi vesialueen omistajan luvan tai esim. kalatalousalueen myymän luvan.

Rajoituksia on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Verkkopalvelusta Kalastusrajoitus.fi voi tarkistaa karttapohjalta kalastuskiellot ja -rajoitukset.

Saarijärven reitin kalatalousalue

Kauppakatu 19 B, PL 112
40101 Jyväskylä
saku.salonen(at)kskalatalouskeskus.fi
040 500 9905

 

Saarijärven reitin kalatalousalue on saanut avustusta
kalastonhoitomaksuvaroista Pohjois-Savon ELY-keskukselta
näiden www-sivujen perustamiseen.

© Saarijärven reitin kalatalousalue 2024 | Sivuston toteutus: DevNet.fi