Tervetuloa Pyhähäkin kalastuskunnan verkkosivuille

Ajankohtaista

2022:

ELY-keskus on päättänyt alueellisista kalastuksen säätelytoimenpiteistä Saarijärven reitin kalatalousalueella vuosina 2022-2031. Pyhähäkin kalastuskunnan aluetta koskevat toimenpiteet löytyvät Rajoitukset-sivulta.

Lisää tietoa rajoituksista löytyy maa- ja metsätalousministeriön karttapalvelusta www.kalastusrajoitus.fi.

Verkkojen solmuvälirajoituksilla turvataan mm. petokalojen kasvua sekä vaelluksia, lisäksi verkkokalastuksen solmuvälirajoitukset suojaavat sekä vapautettavia pyyntimittaa pienempiä taimenia sekä toisaalta myös pyyntimittaa pienempiä, ei vielä lisääntymisikäisiä kuhia edistäen näin kalakantojen kestävää käyttöä ja kalakantojen hoidon tuloksia. Pyyntimittaa pienempiä yksilöitä ei pidä tarpeettomasti kalastuksella häiritä eikä menettää tai vaurioittaa esim. verkkopyynnin sivusaaliina.

Rasvaeväleikatun taimenen alimman pyyntimitan nostolla 60 cm:iin pyritään turvaamaan taimenen luontaista elinkiertoa ja edistää taimenen luonnonkantojen suojelua.

Pyhähäkin kalastuskunnan vuosikokous pidettiin 10.4 Häkkilän kylätalolla. Kokouksessa käsiteltiin osakaskunnan sääntömääräisten asioiden lisäksi mm. Häkkilän venerannan kunnostusavustus ja venerannan edustalla olevan vesijättömaan vuokraus kyläyhdistykselle sekä kalanpoikasten istutuksia. Kalastusluvat ja lupien myynti pysyvät entisellään.

2021:

Pyhähäkin kalastuskunnan vuosikokous pidettiin 6.6.2021 Kekkilän kylätuvalla. Kokouksessa käsiteltiin osakaskunnan sääntömääräiset asiat. Kalastusluvat, lupien myynti sekä pyyntirajoitukset pysyvät entisellään.

2020:

Pyhähäkin kalastuskunnan vuosikokous pidettiin 1.8.2020 Häkkilän kylätalolla. Paikalle oli saapunut 10 osanottajaa. Kokouksessa käsiteltiin osakaskunnan sääntömääräiset asiat sekä hyväksyttiin vetouistelulupien myyntiä koskeva selvittelysopimus. Kalastusluvat, lupien myynti sekä pyyntirajoitukset pysyvät entisellään.
Keskusteluissa oli esillä mm. Kekkilän sataman kehityshanke sekä ”Taimen takaisin Saarijärven reitille” projekti.

Kalastuskunta on istuttanut Pyhäjärveen toukokuun puolessa välissä 3v. (paino n. 500g) järvitaimenia ja 2v. (paino <200g) järvilohia. Istutus on suoritettu Kekkilän satamasta ja jotta istukkaat pääsevät rauhassa tutustumaan uuteen elinympäristöönsä, pitää verkkokalastusta välttää alle 500 metrin etäisyydellä satamasta vähintään toukokuun loppuun ja mielellään sen jälkeenkin.

Kalastuslupien myynti kaudelle 1.5.2020-30.4.2021.

Toukokuun alusta alkavan kalastuskauden lupien myynti keskitetään Akun Radioon. Vaihtoehtoisesti kalastusluvat voi maksaa myös suoraan kalastuskunnan tilille. Viestikenttään merkitään mitä lupia ja kuinka paljon on ostanut.

Siis esimerkiksi:

Saajan tilinumero: FI6654080420013879
Saajan nimi: Pyhähäkin kalastuskunta
Viesti saajalle: perusmaksu, 5 verkkomerkkiä, vesilintulupa

Pyydysmerkit saa sitten hakea kuittia vastaan Akun Radiosta. Vallitsevan poikkeustilanteen johdosta kalastuksen voi kuitenkin aloittaa ilman pyydysmerkkejäkin, kunhan pitää huolta että yhteystiedot löytyvät pyydyksistä.

Ehdottoman tärkeää on, että jokaisesta pyydyksestä löytyy kalastajan nimi, joka on sama kuin maksun tiliotteella sekä puhelinnumero. Yhteystietojen avulla voimme tarkistaa ovatko luvat kunnossa, vaikka merkit väliaikaisesti puuttuisivatkin. Valvontaa tullaan suorittamaan ja kalastuksenvalvojat ottavat huostaansa pyydykset, jotka eivät ole asianmukaisesti merkittyjä.

KALASTUSKUNNAN VUOSIKOKOUS PERUTTU

KORONAVIRUSEPIDEMIAN VUOKSI 22.3.2020 PIDETTÄVÄKSI AIOTTU PYHÄHÄKIN KALASTUSKUNNAN VUOSIKOKOUS ON PERUTTU. KOKOUS PYRITÄÄN JÄRJESTÄMÄÄN MYÖHEMMIN ILMOITETTAVANA AJANKOHTANA VUODEN 2020 JÄLKIMMÄISELLÄ PUOLISKOLLA.

SEURAAVAN KOKOUKSEN PITOON ASTI TOIMINTA JATKUU VUODEN 2019 PÄÄTÖSTEN MUKAISESTI.

Hoitokunta

2019

Vuoden 2019 kalastuskunnan vuosikokous pidettiin 14.4.2019 klo 12 Kekkilän kylätuvalla. Paikalla oli 20 osanottajaa.

Esillä oli sääntömääräisten asioiden lisäksi mm. Pyhäjärven syvyyskartoitushankkeen valmistuminen. Linkit-sivulta löytyy uusi syvyyskartta Pyhähäkin kalastuskunnan vesialueelta. Kartan latautuminen kestää jonkin aikaa.

Kalastuskunta tarjoaa vähintään 30 euron lupaostoista sadalle nopeimmalle Rapalan fileveitsen kaupan päälle. Veitsen saa lunastettua kuittia vastaan Akun Radiosta.

Kekkilän kalapäivät pidetään la 20.7 klo 12 Kekkilän satamassa. Aiheena mm. aitoja makuja Keski-Suomesta; kalaruokana ja jalostettuna.

2018

Vuoden 2018 kalastuskunnan vuosikokous pidettiin 8.4.2018 klo 12 Häkkilän kylätalolla. Paikalla oli 15 osakasta.

Esillä oli sääntömääräisten asioiden lisäksi mm. hoitokalastushanke. Kalastuskunta päätti hankkia tarkoitukseen sopivan hoitopyyntirysän.

Vuoden 2018 lupahinnat ovat entisellään.

Kekkilän Kalapäivät järjestetään la 21.7.2018 klo 12 Kekkilän satamassa. Puheenaiheina on mm. syvyyskartoitushankkeen eteneminen, hoitokalastushanke ja Suljetunnevan tilanne. Paikalla myös Saarijärvi-seuran edustaja.

2017

Kalastuskunnan vuosikokous pidettiin su 9.4.2017 klo 12 Kekkilän kylätuvalla. Esillä olivat sääntömääräisten asioiden lisäksi mm. istutusasiat, veneenlaskupaikkojen kunnostus sekä syvyyskartoitushanke. Paikalla oli 18 osakasta.

Vuoden 2017 lupahinnat ovat entisellään lukuun ottamatta rapumerkkiä, jonka uusi hinta on 5€. Luvanmyyjät ja pyyntirajoitukset ovat entisellään.

Kekkilän Kalapäivät järjestetään la 22.7.2017 klo 12 Kekkilän satamassa. Puheenaiheina on mm. syvyyskartoitus ja kalastusmatkailu.

2016

Kalastuskunnan 2016 vuosikokous pidettiin su 17.4.2016 klo 12 Häkkilän koululla. Kokouksessa käsiteltiin osakaskunnan säännöissä määrätyt varsinaiselle kokoukselle kuuluvat asiat.

Istutustoimintaan panostetaan vahvasti kuluvana vuonna. Järvilohi-istutuksiin on varattu 4000€, kuhanpoikasiin 3500€ ja järvisiikaistutuksiin 2000€. Lisäksi rapujen siirtoistutusprojektiin Heinäjärveen on varattu 500€.

Vuoden 2016 lupahinnat, luvanmyyjät ja pyyntirajoitukset on päivitetty.

Kekkilän Kalapäivät järjestetään la 16.7.2016 klo 12 Kekkilän satamassa.

1.6.2013 Uudet kalastuksenvalvojat ovat aloittaneet toimintansa ja suorittavat valvontaa kalastuskunnan alueella. Heidän yhteystietonsa löytyvät luvat ja valvonta-sivulta.

Ohje 1.4.2012 voimaan astuneesta kalastusasetuksesta kalastajille:

Pyydyksiin on laitettava aina pyydysmerkin lisäksi myös omistajan yhteystiedot; nimi sekä osoite tai puhelinnumero.

Alamittaiset kalat on palautettava aina veteen olivat ne sitten eläviä tai kuolleita!

Kesäkalastus

Vesiliikenteen käyttämillä vesialueilla vähintään vedenpinnasta 1,2m korkea lippusalko 20X20 cm lipulla.

Vesialueilla joilla pyydykset eivät haittaa vesiliikennettä tai vesistön muuta käyttöä, pyydyksissä tulee olla aina vähintään 15cm korkea koho tai vähintään 40cm korkea lippusalko, jossa lipun lyhyimmän sivun pituus 15cm.

Jos pyydys tulee lähemmäksi kuin 1,5m pinnasta, pitää salossa olla 2 lippua päällekkäin. Yli 10 metrin pyydyksiin merkit molempiin päihin ja yli 120m pitkiin jatoihin vähintään 15cm korkea välikoho. Köysien ja narujen on oltava uppoavia tai varustettu painoin.

Talvikalastus

Talvella yli 40cm läpimittaiselle avannolle tulee asettaa vähintään 1,2m korkea keppi tai salko, joka ei saa olla valkoinen. Kaikkiin salkoihin ja keppeihin tulee asettaa aina vähintään 2cm korkea heijastin.

Pyhähäkin kalastuskunta

© Saarijärven reitin kalatalousalue 2022 | Sivuston toteutus: DevNet.fi